PAKOWANIE
W naszym sklepie przy większości produktów mają Państwo możliwość wyboru formy opakowania.
Pakowanie: PRÓŻNIOWE/PAPIER
Zalety pakowania próżniowego:
- Po odciągnięciu powietrza, worek foliowy zostaje szczelnie zamknięty, dzięki czemu przedłuża się trwałość przechowywanych produktów i potraw. Produkt nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia.
- Produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią.
- Produkty dłużej zachowują swój smak i wartości odżywcze.
- Stanowi wsparcie w lepszym planowaniu zakupów.
- Gwarantuje bezpieczeństwo podczas transportu.
- Ta metoda pakowania sprawdzi się w przypadku, gdy będą chcieli Państwo dany produkt zamrozić.
Dlaczego jednak rekomendujemy papier?
Pakownie w papier jest bardziej czasochłonne, ale uważamy, że warto. Papier do pakowania wędlin posiada takie właściwości jak: tłuszczoszczelność i wodotrwałość. Charakteryzuje się także wyższym niż folie współczynnikiem przepuszczalności powietrza, co przedłuża świeżość żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych. Poza tym jest przyjazny dla środowiska oraz ulega samoistnej biodegradacji.
Część produktów (głównie pikle i dodatki) pakowana jest również w słoik. Wówczas jest on widoczny na zdjęciu.