Produkty naturalne, bez ulepszaczy, wytwarzane ręcznie | Szybka i bezpieczna dostawa | WYSYŁKI NA TERENIE POLSKI

Stworzyliśmy dla Państwa sklep, który będzie wspierać ideę #BetterLiving , a zaczniemy od propagowania spożycia jakościowego mięsa #EatBetterMeat.
Kim jesteśmy? Czyli słowo wstępu o „Pogromcach” i nowej marce MIĘSNY PREMIUM
Mięso to „spory kawał” naszego życia.
Naszą przygodę rozpoczęliśmy na warszawskich Targach Śniadaniowych w 2015 roku jako niepoprawni optymiści, których pasja #zmięsarodem ku zaskoczeniu nas samych szybko zyskała na popularności wśród (takich samych jak my) entuzjastów street foodu.
Pasja prędko przerodziła się w prężnie działający lokal przy ulicy Koszykowej 1 pod szyldem Pogromcy Meatów, gdzie niezmiennie od lat zabiegamy o względy podniebień i serca klientów naszymi interpretacjami kanapek i burgerów. Pośród nich znaleźć można zarówno klasyki, jak i krótkie, limitowane serie inspirowane różnymi rejonami świata.
Jesteśmy chyba tymi szczęśliwcami, którzy w życiu odnaleźli swoje przeznaczenie i drogę, którą chcą podążać. Opinie naszych klientów, które zawsze uważnie słuchaliśmy, pozwoliły nam rozwinąć skrzydła. Od 2019 wkroczyliśmy w kolejny etap naszej działalności, a mianowicie oficjalnie zostaliśmy Zakładem Przetwórstwa Mięsnego odebranym przez Inspekcję Weterynaryjną.
Od tamtego momentu skrupulatnie przeprowadzaliśmy niezbędne testy, by mieć gwarancję, że produkty, które znajdą się w ofercie zupełnie nowej marki będą najlepszej jakości: wykonywane i pakowane ręcznie. Produkty z lokalnych składników, z odpowiednią teksturą, ze składem pozbawionym ulepszaczy #cleanlabel.
Dziś mamy przyjemność przedstawić Mięsny Premium - przestrzeń, bo tak właśnie wolimy nazywać nasz sklep internetowy, gdzie nie tylko opowiemy o naszych produktach, ale także doradzimy jak je przygotować. Pragniemy tworzyć markę premium i dumnie promować produkty #madeinPoland.
Co nas wyróżnia i jaką mamy misję?
Respektujemy środowisko i decyzje naszych klientów. Starasz się ograniczać mięso? Zwracasz szczególną uwagę na pochodzenie oraz skład? Cenisz jakość i poszukujesz smaków przywodzących na myśl dom rodzinny lub odległe podróże? Pragniesz, by Twoi najbliżsi otrzymywali produkty najwyższej jakości od sprawdzonych i wyselekcjonowanych dostawców, bez zbędnych konserwantów i ulepszaczy? Cieszymy się, że do nas trafiłeś.
Pragniemy promować odpowiedzialne podejście do produkcji, aby nasza działalność pozostawała możliwie obojętna na środowisko. Jednocześnie, żeby wywierała pozytywny wpływ na jakość Twojego życia (#betterliving) poprzez wspieranie zdrowych nawyków i świadomego odżywiania. Co to oznacza z naszej perspektywy? Zapewnienie lepszej wartości odżywczej mięsa i jego walorów smakowych (#eatbettermeat).
Za cel stawiamy sobie także edukację. Będziemy uwrażliwiać na jakość i pomagać dostrzegać w niej różnicę.
Doskonale znamy wartość codziennych udogodnień. Wiemy także, że w dobie dzisiejszej gonitwy czas to luksus. Luksus to także rzemieślnicze produkty wykonywane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, jednocześnie dotrzymujące kroku międzynarodowym trendom.
Nasza oferta
Chcemy towarzyszyć Ci podczas ważnych momentów. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu poczuwamy się do tego, by otwierać ludzi na celebrację smaków oraz chwil niezależnie od tego, czy to uroczysta kolacja, świąteczny posiłek, czy po prostu jedno z weekendowych śniadań lub niedzielny, rodzinny obiad.
Oferta Sunday Roast zawiera takie produkty, które nie wymagają ponadprzeciętnych umiejętności kulinarnych ani nadmiernego nakładu czasu i uwagi. Krótko mówiąc "same się robią"! Za to właśnie je kochamy! Mają być intuicyjne i mają odciążać w codziennych obowiązkach. Dzięki temu będziesz w stanie skupić się na tym, co w danym momencie najważniejsze. Celebruj chwile, eksploruj smaki, czerp więcej przyjemności ze spotkań ze znajomymi oraz rodziną, której przygotujesz pyszny i zdrowy posiłek. Produkty w asortymencie Sunday Roast to idealne rozwiązania na specjalne okazje, święta, kolacje, ale także jako składowa kanapki, czy lunchu do szkoły i pracy. Gwarantujemy, że tym, którzy są dla ciebie szczególnie ważni podasz to, co najlepsze.
W pierwszej kolejności należy zaznaczyć, że mięso w naszych wyrobach pochodzi od sprawdzonych, lokalnych dostawców, z którymi współpracujemy od lat. Kiełbasy i wędliny to produkty, do produkcji których wykorzystujemy wszystkie rodzaje obróbki termicznej (wędzenie na zimno, na ciepło, pieczenie w dymie, parzenie, metodę sous vide, gotowanie na parze). Cała gama produktów wytwarzana jest według starych przepisów na bazie odpowiednio długiego peklowania zalewowego. Jedynym konserwantem jakiego używamy jest sól peklowa (kryjąca się pod symbolem E250), jednak jest ona stosowana w dozwolonych dawkach gwarantujących bezpieczeństwo jej konsumpcji. W naszych produktach nie znajdą Państwo fosforanów, wypełniaczy białkowych oraz innych składników, których moglibyśmy się powstydzić. Jakościowe mięso, naturalne przyprawy, solanka i odpowiednia obróbka termiczna to sekret smaku kiełbas i wędlin.
Pieczywo - bułki oraz chleb, są wytwarzane na 12-godzinnym zaczynie drożdżowym poolish. Dzięki temu są delikatne i puszyste. Za ich wyjątkowy smak w dużej mierze odpowiada także naturalne masło.
W zakładce „dodatki” kryją się głównie sosy i pikle, których, skromnie mówiąc, nie znajdziecie nigdzie indziej. Stronimy od półproduktów, więc produkujemy je absolutnie od podstaw. Stanowią idealne uzupełnienie mięs i wykończenie całych dań.