Produkty naturalne, bez ulepszaczy, wytwarzane ręcznie | Szybka i bezpieczna dostawa | WYSYŁKI NA TERENIE POLSKI
Beef Wellington
Opis
Skład: Ciasto: mąka pszenna, twaróg, masło, cukier, sól. Farsz: polędwica wołowa, pieczarki, tymianek, sól, pieprz, oliwa truflowa. Porcja dla 2 osób to ok 700 g brutto (300 g polędwicy wołowej). Sposób przygotowania: Polędwicę Wellington pieczemy w piekarniku ok. 15-20 min.* w temperaturze 180st. (bez przykrycia, w naczyniu żaroodpornym lub po prostu na blaszce, można włączyć termoobieg góra+dół).*Najlepiej sugerować się sondą, która powinna wskazać temp. 54st. C w środku gotowej polędwicy Oczywiście przed należy nagrzać piekarnik i wykonać następujące czynności: ☑️ 20-30 min. przed pieczeniem rekomendujemy wyjąć polędwicę z lodówki, by mogła "złapać" temperaturę pokojową. ☑️ W tym czasie prosimy posmarować ciasto żółtkiem. ☑️ Co do samego pieczenia, pieczeń można podlać sosem pieczeniowym (dodatkowo do kupienia tutaj) lub odrobiną wody, jeśli wolimy sos jako dodatek po upieczeniu. Wówczas, sos podgrzewamy w rondelku na małym ogniu i dodajemy zimne masło w momencie delikatnego "bulgotania". W ten sposób powstanie aksamitny sos. Bardzo ważne, by po dodaniu masła cały czas mieszać sos. |
anonim
Wspaniała jakość mięsa!
anonim
Bardzo, bardzo dobrze przygotowane mięso, nieco zbyt tłuste ciasto.
Mariola Malczewska
Palce lizać - przepyszne!!!